Barnefordeling og samværsrett

Barnesaker kan ofte være vanskelig. Det kan være en klok avgjørelse å ta kontakt med advokat. Ofte vil du ha krav på fri rettshjelp. Advokaten undersøker dette og innvilger eventuelt fri rettshjelp.

Hvilke rettigheter har jeg?  Hvordan får jeg se mine barn nå? Hva med boligen? Ungene? Bidrag? Vederlagskrav? Medansvarlig for lånet uten eierskap? Langvarig eller kortvarig ekteskap?

Hvis du strir med slike spørsmål så kan vi hjelpe deg. Beskriv problemet gjerne kort så svarer vi innen 24 timer.

Samlivsbrudd er en stor påkjenning for de det gjelder. Noen tenker ofte hvordan materielle ting skal fordeles, og dette er en viktig del. Det vanskeligste når far og mor går fra hverandre, er uenighet om barna. Hvor skal barna bo? Hvor mye samvær skal den andre foreldren(den som ikke har barna boende) ha, og bør foreldrene ha felles foreldreansvar. Dette bør prioriteres. Ofte opplever man også at den økonomiske situasjonen brukes til å presse for å få det som man vil med barna.

Her er det full avtalefrihet, og er avtalen underskrevet av foreldrene, så er den juridisk bindende. Imidlertid har vi lang erfaring i å vurdere forhold som man bør være spesielt oppmerksom på. Det vil derfor kunne være vel anvendt tid å rådføre seg med advokat før avtalen skrives. Jeg anbefaler å få en vurdering fra advokat slik at man har et utgangspunkt.

Fra barnet er 7 år skal hennes/hans mening komme frem, og når barnet har fylt 12 år skal det normalt legges avgjørende vekt på hvor barnet vil bo.

Del denne siden på: